Choose your language

English

Rólunk

1913-ban, néhány esztendővel azután, hogy Gundel Károly átvette városligeti vendéglője bérletét, elhatározta, hogy a szomszédságban családi jellegű éttermet nyit az Állatkert látogatói számára. Az erdélyi népművészet motívumait idéző Bagolyvár étterem azért kapta ezt a különös nevet, mert helyén hajdan egy zegzugos faépület emelkedett, amelyben akár baglyok is lakhattak.
A 2016-ban immár 103 éves Bagolyvár egy családias hangulatú étterem, amely nagyanyáink és anyáink vasárnapi ebédjeit, vacsoráit idézi és a hagyományos magyar vendégszeretet értékeit kínálja az új évezred vendégeinek.

_________________

Pereszlényi Alexandra
a Competition Jeunes Chefs Rôtisseurs 2017 magyarországi válogatójának győztese

A Chaine Egyesület 2017. május 10-én a Chaine Házakból érkezett 9 versenyző részvételével a METRO Gasztroakadémián tartotta meg a 2017. évi “Competition Jeunes Chefs Rotisseurs” ifjúsági Szakácsversenyt.

“Fontosnak tartom, hogy a versenyzők a szakma nagy tiszteletben álló 12 tagú zsűrije előtt, a Chaine világverseny előírásai szerint méretették meg magukat. A verseny ünnepélyes eredményhirdetésre a Magyar Tudományos Akadémia Klubjában 2017. május 13-án megtartott gálavacsorát követően került sor.

A zsűri által adott pontok alapján a végeredmény:

Pereszlényi Alexandra, Gundel
Pohner Ádám, Kistücsök
Debreceni Zoltán, Gerbeaud

Minden versenyző egy erre az alkalomra készített serleget és oklevelet kapott, a dobogósok pedig a Világszervezet által küldött emlékérmet, továbbá a Wüsthof cég késeivel lettek megajándékozva. Pereszlényi Alexandra, a verseny győztese jogot nyert, hogy Magyarországot képviselje a 2017. szeptember 8-án Frankfurtban megrendezésre kerülő Ifjúsági Szakács Világbajnokságon, melynek nevezési díját a Chaine Egyesület vállalja.”

(Novák Iván Péter, a Chaine magyarországi elnöke leveléből idézve)

 

BAGOLYVÁR GALÉRIA

Séfünk, Pereszlényi Alexandra célja, hogy visszatérjenek az étterembe a hagyományos magyar ízek, a magyar alapanyagok és a tradicionális magyar konyha.